Recept 2 - Musaka z jajčevci
Sestavine:
400 g jajčevcev oz. po želji bučke
400 g paradižnika
1 čebula
4 stroki česna
150 g šunke
200 g sira - predlagam mozzarelo light
sol, poper
olje za cvrenje oz. maslo ker se pri termični obdelavi ne spremeni preveč
Jajčevce narežemo po dolžini na pol cm tanke rezine, jih posolimo ter pustimo stati nekaj časa, da spustijo grenčino. Med tem olupimo zrele paradižnike in jih narežemo na kocke.
Čebulo drobno sesekljamo in jo na olivnem olju pražimo, dokler se ne zmehča, nato dodamo sesekljan česen, popražimo, samo da zadiši in dodamo paradižnik ter to dušimo, dokler se omaka zgosti (pribl. pol ure). Solimo in popramo omako.
V teflonski posodi popečemo rezine jajčevca. Sir grobo naribamo, šunko narežemo na rezance.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Ko je omaka nared, v ognjevarno posodo zlagamo najprej malo omake, nanjo rezine jajčevca, riban sir, šunko in postopek ponavljamo, dokler sestavin ne porabimo. Na vrhu pride sir. Pečemo 30 minut. Preden postrežemo, pustimo stati 10 minut.
Zraven pa sodi seveda deci ali dva dobrega vina:)
Dober tek
Comments
Post a Comment